Prima pagină > Articole > Cercetătorii ruşi au măsurat cu aparate puterea rugăciunii

Cercetătorii ruşi au măsurat cu aparate puterea rugăciunii

Profesorul Valeri Slezin a izbutit ceva ce parea de necrezut pentru oamenii de ştiinţă cu cîţiva ani în urmă. El a măsurat puterea rugăciunii şi a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.

 Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci cînd se află lîngă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Slezin a numit această stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit că are o importanţă vitală pentru orice persoană.

 „O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg, potrivit Pravda. „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei”, mai spune Slezin. Este un fapt cunoscut că bolile sînt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămîn înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atît vindecarea psihică şi morală cît şi cea fizică. Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă, scrie Pravda. A rezultat că slujba în biserică normalizează tensiunea şi valorile analizei sîngelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de măsură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la 4 km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală. În fapt, oamenii de ştiinţă ruşi au realizat prin aparate de măsura ceea ce preoţii, călugării, credincioşii ştiau de mult, anume că rugăciunea este ca un canal de energie cu divinitatea, iar în forma ei maximă, prin profunzimea concentrării acestui canal poate să şi vindece, iar uneori o face instantaneu. (R.N.)
Agentia.org

Preluat din ziarul TRICOLORUL, Bucureşti

 

 

 

 

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: