Prima pagină > Fără categorie > ŢARA PĂPUŞARILOR ŞI A GANGSTERILOR

ŢARA PĂPUŞARILOR ŞI A GANGSTERILOR

 

 

Iată că peste două luni de zile se vor împlini exact 20 de ani de la declararea Independenţei.

Nici nu îţi vine a crede că a trecut atâta timp din zbuciumata vară a lui 1991. Afară era încă URSS,  valul putciului grupării Ianaev era cât pe ce să ne înece cu tot cu speranţele noastre de libertate şi adevăr. Era zi de luni şi, împreună cu colegii de redacţie, pregăteam ediţia din 20 august a publicaţiei ŢARA. După ştirea despre putci, fusesem nevoiţi să evacuăm de urgenţă redacţia din sediul Frontului Popular din Moldova, situat în str. Nicolae Iorga nr. 5. Am încărcat şi am cărat cu Jiguli-ul în „locuri sigure” toată arhiva acumulată până la acea vreme şi „tehnica” pe care reuşisem să o avem de la prietenii de peste hotare (câteva calculatoare la care abia deprinsesem să culegem şi să „machetăm” textele de ziar), iar varianta gata pentru tipar a ziarului am finalizat-o în condiţii de clandestinitate. Ţin minte că fusesei pus în situaţia de a-mi amâna pentru moment şi deplasarea la Bucureşti din noaptea de luni spre marţi (transportam săptămânal cu maşina redacţiei tirajul pentru România al publicaţiei ŢARA, care era difuzat marţea potrivit unui contract încheiat cu RODIPET). Sentimentul de frică şi alarmă care ne cuprinsese în acele clipe era aşijderi sentimentului de frică şi alarmă pe care l-au îndurat zecile de mii de familii de români basarabeni ridicaţi de regimul sovietic de ocupaţie în puterea nopţilor de 13 iunie 1941 şi 6 iulie 1949. Cu toate acestea, nimeni dintre noi nu dăduse bir cu fugiţii! Toată echipa, mică, dar viguroasă, a ŢĂRII a rămas la locul de muncă!  Târziu, în cursul nopţii, lucrurile prinseră a se limpezi, valul putcist apucase a se retrage, iar noi reuşiserăm să tipărim ziarul la Tipografia „Universul” în termenii graficului stabilit, ajungând până a doua zi la ora 08.00 şi la Bucureşti cu tirajul pentru România!

După asta, la o săptămână, a fost 27 august! Toată făptura noastră era în clocot! Gangsterii şi păpuşarii de atunci au suferit eşec! Împreună cu bunii şi frumoşii mei colegi de la ŢARA hotărâsem să scoatem o ediţie specială a publicaţiei Frontului Popular din Moldova, unde inserasem cu majuscule şi cu bold textul DECLARAŢIEI DE INDEPENDENŢĂ A REPUBLICII MOLDOVA.

Astăzi e luni, 27 iunie 2011. Mai sunt exact două luni de zile până la ZIUA INDEPENDENŢEI! Gangsterii şi păpuşarii sunt pe loc. Ei au rămas aceiaşi. Doar că azi ei sunt ceva mai spilcuiţi. Cravata le bate în violet şi au nodul la ea mai bombat. Fruntea le este mai lucioasă – nu de mirul de la slujba de Duminică în Biserica Neamului, ci de balsamul procurat expres la un magazin specializat din Europa. Ceasurile le sunt cu cadranul aurit şi sunt purtate neapărat  pe mâna stângă. Muchia pantalonului le este mai pronunţată, asemeni tăişului de sabie, iar pielea pantofului mai proaspată şi mai netedă, ca oglinda!

Ah, da! Era să uit! Şi mâinile! Mâinile lor azi nu mai tremură ca mâinile lui Ianaev în 1991! Mâinile lor au degetele scurte şi late! Le freacă apăsat când se privesc în oglinda pantofilor!

Ce păcat că de aproape opt ani de zile nu am mai scos măcar un număr al ziarului nostru de Inimă ŢARA! Să pot reproduce DECLARAŢIA DE INDEPENDENŢĂ a ţării acesteia. Dar şi discursurile pe care şi le pregătesc să le rostească de ziua ei gangsterii şi păpuşarii care o conduc.

Ştefan Secăreanu

27 iunie 2011

Anunțuri
 1. Iunie 30, 2011 la 4:45 pm

  De ce nimeni nu se incumeta sa scrie macar un cuvint? Ori poate adevarul e strimb si doare? Straniu.

 2. Iunie 30, 2011 la 8:10 pm

  Când mă gândesc că au trecut deja 20 de ani … Visam pe atunci că nu peste mult timp ne vom mândri de ceea ce am realizat prin lupta noastră. Prin câte greutăți n-am trecut, dar trăiam cu speranța că va fi bine ! Acum mă uit la acești 20 de ani care au trecut pe lîngă noi și nu ne-au lăsat satisfacția că am realizat și noi ceva . Păcat ! E mare păcat !!! Suntem ca Sisif, nu putem împinge bolovanul peste deal. În nici un domeniu n-avem cu ce ne mândri – nici cu limba, nici cu istoria, nici cu întregirea țarii, nici cu economia, nici cu lupta împotriva corupției … Dar vom sărbători 20 de ani de Independență ! Oooooffff !!!!!!!

  • Iunie 30, 2011 la 8:33 pm

   Cred ca este o stare de deznadejde care va trece foarte repede. In cei 20 de ani cred ca am facut foarte mult, Galina! Noi, cei care am constituit si constituim inca echipa FRONTULUI POPULAR, am luptat si am reusit sa supravituim destramarii Imperiului, sa LIMBA, ALFABETUL, TRICOLORUL, sa ne afirmam ca ROMANI, sa revenim la BISERICA NOSTRA NATIONALA, CARE ESTE MAMA POPORULUI ROMAN, sa contribuim substantial la constituirea celui de al doilea stat romanesc! Nu trebuie sa disperam, chiar daca structuriole oculte au reusit pentru moment sa ne zdruncine barca. Sunt sigur ca Dumnezeu ne va oferi sansa consolidarii noastre ca sa putem duce lucrurile pana la capat! Doamne ajuta!

 3. Iunie 4, 2013 la 3:35 am

  TOTUL e adevarat ce scrie Domnul Stefan Secareanu.Dar un ADEVAR spus(scris) pe jumatate, neadevar ramine(minciuna). Astazi,ca niciodata, ne dam seama ca unii lideri ai Miscarii de eliberare nationala au fost si mai sunt ,,datornicii serviciilor secrete rusesti,,.De ce,totusi,Stefan Secareanu,spune(scrie) numai prin aluzii despre acest lucru??!! In ultimul timp,noi,moldoveni,traim din nou vremuri de restriste si cumpana.Doua grupari criminale,capii carora sunt Filat si Plahatniuc,avindu-i la cherem si pe niste prostituate politice reformate,in frunte cu cuplul politic,Ion Hadirca si Ana Gutu,au reacaparat,printr-o intelegere banditeasca,toata puterea juridica,politica si economica in statul Republica Moldova.Se impune de urgenta REANIMAREA Miscarii deeliberare nationala.Insa,riscul ca aceasta reanimare sa fie din nou dirijata,ca si fostul Front Popular, de catre serviciile secrete rusesti e mare.POCAINTA sincera a celora,care cunosc,in mare parte, din interior,istoricul TRADARII in rindul liderilor fostului Fron Popular,ar fi de mare folos.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: