Prima pagină > Fără categorie > Povestea politicianuluii cu doi plămâni diferiți

Povestea politicianuluii cu doi plămâni diferiți

rosca secareanu 2002Există în Republica Moldova un politician, fost, actual și veșnic lider de partid, având și o vechime de aproape trei luni de zile în funcția de vicepremier în ultimul Guvern Greceanâi, cu doi plămâni diferiți.

După cum a mărturisit el însuși, actul respirației sale este cu totul ciudat, nemaiîntâlnit până acum pe fața pământului: plămânii săi respiră concomitent, dar în mod cu totul diferit!

După ce i-a ascultat atent, mai ales noaptea, când toată lumea doarme, iar el este treaz, politicianul cu peste 25 de ani de stagiu în domeniu, a constatat că un plămân îi respiră românește, iar al doilea îi respiră rusește!

Văzând una ca asta, politicianul nostru cu doi plămâni diferiți nu a mers la Cabinetul 20 al Policlinicii Cancelariei de Stat din strada 31 August 1989, acolo unde sunt în evidență medicală foștii și actualii conducători ai Republicii Moldova, pentru a solicita un examen medical riguros, așa cum ar fi trebuit să procedeze un pacient responsabil, ci a făcut rost de un stetoscop, pentru a-și confirma el însuși, cu de la sine putere și cunoștință, diagnosticul. Exact ca pulmonologul, și-a pus stetoscopul în urechi și și-a mai ascultat o dată enigmaticii săi plămâni. Și ce să crezi? Aparatul i-a confirmat că un plămân îi respiră rusește, iar altul îi respiră românește!

Mai mult decât atât. Cu ajutorul stetoscopului, politicianul pulmonolog a determinat încă un fenomen ieșit din comun: respirația lui are și voce! Și nu una, da două! Din străfundul unui plămân se aude vocea lui Băsescu, iar din străfundul celuilalt plămân se aude glasul lui Putin!

Fantastic! În acel moment, politicianul fenomen a decis să-și pună plămânii săi în slujba națiunii! A scos din sertar o coală albă de hârtie și și-a așternut pe dată, ca Dzerjinski, toate dovezile concludente! Mai jos a trasat și sarcinile imediate pentru toată suflarea de partid în vederea studierii aprofundate a  noilor manifestări politico-pulmonologice din societatea moldovenească și elaborării, pe baza acestora, a direcțiilor de dezvoltare multilaterală a Republicii Moldova.

Textul integral l-a expediat la Moscova și București.

Putin a reacționat cât ai zice ”Ponial!”. A doua zi a aterizat la Chișinău sfetnicul său Dughin.

La București, Băsescu i-a indicat consilierului său Chifu să examineze fenomenul neobișnuit din Basarabia. Chifu a pornit spre Chișinău, dar s-a oprit pe-acasă, la Iași, să-și ia stetoscopul lui de altă fabricație.

 Ștefan Secăreanu

16 octombrie 2013

Reclame
 1. Dezinteresatu
  octombrie 18, 2013 la 12:18 pm

  Nu e crestineste ceea ce faceti. Acum cand omul e la pamant, slabit, alienat si parasit de cei carora le arata cale, iata ca si unul din ortaci (nu stiu daca sunteti „fostul” cu acte in regula) il ia in zeflemea. E josnic.

  Undeti ati fost sa-l zeflemiti atunci cand ati luat decizia sa votati pentru Voronin sau sa iesiti sa spuneti lumii ca omul moare pentru a-si avea si el minutul sau – fie el efemer de cateva luni doar – de glorie si a acceptat sa devina vice prim ministru comunist?

  Cand ati fost sincer, stimate domn si stimati domni de la PPCD? Nu cred ca zeflemeaua adusa fostului lider, va scuteste mai mult de pacatele pe care le-ati savarsit mintind o parte a poporului – fie si ea doar de 10% din totalul populatiei – care v-au crezut ca-i reprezentati.

  Chiar credeti ca ironia si sarcasmul din prezent inlocuieste ceea ce ar fi crestineste sa o faceti: sa recunoasteti greselile si sa cereti iertare? Nu de la mine, un comentator ratacit pe blogul asta, ci de la o generatie intreaga care a crescut incepand cu finele anilor ’80 impreuna cu voi, apoi si-a pus speranta in anii ’90 si pe urma sa traisca tradarea prin anii 2000. Ca mai apoi sa aflam ca de fapt toti anii astia, reprezentantul de vaza, varful de lance al acestei miscari, sa ne spuna ca de fapt el era altul decat ceea ce el incerca sa convinga o gloata intreaga care il urma. Nu credeti ca tacerea de atunci va face partas la ceea ce ati stiut atunci si pe care acum o ironizati?

  Datorati o explicatie, stimate domn PPCD-ist, unei mari parti din generatia pe care ati facut-o victima propriului dvs. joc si manipulari. O datorati unora de care v-ati folosit. Mai vorbiti si cu Cubreacov. Asa ar fi crestineste. Parerea mea…

  • octombrie 26, 2013 la 6:33 pm

   Fiecare cu păcatele lui. Unul din acestea este prea multa încredere pe care i-am acordat-o unui om care a ținut cu tot dinadinsul să se afle la cârma echipei politice care se numește Partidul Popular Creștin Democrat. Relația dintre noi s-a bazat pe încredere și bunăvoință. Nu am mințit pe nimeni. Mi-am făcut cinstit datoria de ostaș. Vina pe care o port este că nu mi-am dat seama la timp că sunt trădat eu și fiecare dintre colegii mei de la Chișinău și din teritoriu. 4 aprilie 2005 este capcana întinsă PPCD-ului în care am nimerit din cauza aceleiași încrederi pe care i-am acordat-o liderului. Îmi asum acest vot. Personal am fost convins să votez de insistențele pentru ca PPCD-ul să voteze pentru Voronin venite din partea lui Băsescu și Saakașvili. Jocurile au fost perfide și acestea s-au făcut în afara PPCD-ului. Cel care a participat la acest joc a fost liderul formațiunii care a purtat tratativele și noi i-am acordat, iarăși, toată încrederea. Îmi cer scuze dacă dumneavoastră, care sunteți un ”dezinteresat”, adică un anonim, ați ajuns să fiți victima ”jocului și manipulării” subsemnatului, după cum vă exprimați. Părerea mea este că, în acest context, dumneavoastră sunteți manipulatorul pentru că vă ascundeți în anonimat. Am multe lucruri să le explic colegilor mei de luptă politică și simpatizanților noștri. Fac acest lucru cu toată dragostea și sinceritatea doar în fața lor, și nu în fata manipulatorilor.

 2. noiembrie 20, 2013 la 11:21 pm

  Bine spus.

 3. noiembrie 21, 2013 la 12:52 pm

  Sunt intru totul deacord cu primul comentator chiar de e si anonim.Fac si eu parte din acei ce au avut o Cauza mareata de Reintregire a Tarii.Noi din teritorii am crezut orbeste in ppcd si conducatorii lui ,printre care erai si D-ta si, nu veni acuma a ne spune ca nu stiai nimic despre matrazlapacurile lui IUDA ROSCA !Pentru mine personal rosca este si va fi cu tot neamul lui mult mai putin decat un rahat ,rahatul se desompune si devine humus ,rosca e un mizerabil.Pser sa nu mor si sa am ocazia sa i-o spun in fata !

  • noiembrie 21, 2013 la 1:43 pm

   Cauza măreață despre care vorbești nu poate fi obținută prin ură. De atâta ură îți poți pierde și mințile! Doamne ajută!

 4. tinar
  noiembrie 21, 2013 la 10:11 pm

  Ce lider sunte-ti, ce formator de opinie va considerati atunci cind nu va asumati propriile greseli si aratati cu degetul, acela e devina celalalt ma tras pe sfoara, asta nu indreptateste nici cum, dupa mine arata ca inca nu a-ti atins maturitatea sa puteti spune:am gresit, vina i-mi apartine, dar din greseli invatam. Pacat!!!

 5. ianuarie 16, 2014 la 3:23 pm

  Povestea horror a polticianului aventurier de lumea a 3-ea! rechin troglodit, rechin corcit. Papruda inteligentei neaose, insipide. Somon in asteptare, platica in transa. Plevusca balamuta. poponaut din fire, cretinoid din nastere, mancurtoid din necesitate plin de aere bulevardiere si de ifose de mahala. Ca si Hitler, i-a facut sa urle pe toti subalternii, ca sa-i reduca la tacere pe fiecare in parte. Un parvenit setos de putere absoluta si de bani care-si glorifica propria turpitudine. O poveste urata despre Walhalle a crimelor, necurateniei, urii, alenarii, pangarii celor sfinte. Povestea unui surogat generator de cruciade anti-romanestiUn lucru este cert: asemnenea polticieni ex-PIRATi, mereu candidati pe ultimele locuri de 0,000%, vor fi otraviti de propriul marasm plin de minciuni. Minciuni desucheate, minciuni tamaduitaore, minciuni solemne.

 6. ion
  iunie 18, 2015 la 1:11 pm

  Noi o parte de membri a PPCD am observat ca Rosca este un tradator si agent КГБ dupa un caz.. Ce am paţit prin anii 95 de pe Iorga 5 la o sedinta oraseneasca care se petrecea acolo.
  În anii 94-95 stii ca se petreceau multe mitenguri în piata , niste persoane faceau greva de foame în fata guvernului în legatura cu conflictul din Transnistria si cu grupul lui Ilascu. majoritatea din acei grevisti erau frontisti. Ei erau sustinuti la fel si de membrii PPCD erau mereau lînga ei.Acolo venise niste jurnalisti de la TVM unde au fost întrebati cine sunteti toti au zis ca sunt membri PPCD si sustinatorii la fel. A doua zi la tvm si radio Moldova sa spus ca greva de foame o fac membrii PPCD unde sunt sustinuti tot de membrii partidului. Mai tîrziu la Iorga 5 am fost invitati de Rosca la o sedinta oraseneasca unde am fost sieu cu cîtiva colegi de partid acolo. Din sefii PPCD erau prezenti din amintire Ion Neagu Marian Beleuta si înca cîtiva deputati din partid , Unde se discuta problema de ce noi îi sustinem pe grevisti din piata , ca aceia nus membrii PPCD sunt niste persoane necunoscute. Si ca noi nu avem nimic cu acei din piata. O parte din cei ce mergeam acolo erau la acesta sedinta de partid. Unde sa pus în discutie de ce noi mergem acolo la grevisti ,doi prieteni Dumitru Popa
  si Vasile Covas au fost dati afara din partid si au pus legitimatia pe masa . Dar dupa ce ei au spus cîteva cuvinte de Rosca, din amintire ca el este tradator si agent CGB si ca toti mebrii PPCD vor fi tradati de el. Eu dupa acel caz nam vorbit cu ei vrun an si ceva îi numeam pe ei tradatori atunci. Si acuma stau si îmi aduc aminte de acei patrioti care aveau dreptate înca prin anii 94-95

 1. octombrie 16, 2013 la 11:38 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: