Prima pagină > Fără categorie > Prim-ministrul Valeriu Munteanu

Prim-ministrul Valeriu Munteanu

valeriu munteanu prim-ministru

Spuneam la finele anului 2015 că de Mihai Ghimpu și de echipa sa ”depinde ce se va întâmpla în câteva zile: vom avea un nou guvern, ”al lui Plahotniuc”, sau vom bâga țara în alegeri anticipate!”

Indiferent care va fi formula noii majorități parlamentare, rolul principal în felul cum se vor derula lucrurile în Republica Moldova după ”respingerea lui Sturza”, implicit cine va fi prim-ministru, nu ar trebui să-i aparțină PD-ului, ci PL-ului!

După mardeala de câțiva ani buni între PD și PLDM, cei care ar asigura echilibrul așteptat de toată societatea, dar și de partenerii externi ai RM, ar fi nimeni alții decât Mihai Ghimpu și echipa sa!

În situația în care PD-ul deține deja președinția Parlamentului, rezonabil și corect ar fi ca funcția de prim-ministru să aparțină altei componente a viitoarei majorități parlamentare.

Un prim-ministru care ar veni dinspre PL ar fi soluția fericită și ar pune capăt haosului și vrajbei din societate și din sânul puterii. Sunt sigur că această variantă va putea fi susținută și de unii deputați ai PLDM-ului.

Iar PL-ul are destule candidaturi pentru funcția de prim-ministru. Una dintre acestea, după mine, ar fi cea a lui Valeriu Munteanu, actualul deținător al portofoliului de la Mediu…

În situația în care PD-ul va insista asupra candidaturii sale pentru funcția de prim-ministru (Andrian Candu), acesta ar trebui să cedeze PL-ului președinția Parlamentului (Mihai Ghimpu)…

Cred că sunt destui oameni rezonabili în PD care vor înțelege că înverșunarea decidenților din această formațiune pentru obținerea cu orice preț a deținerii simultane a două funcții importante în stat, cea de președinte al Parlamentului și cea de prim-ministru, va bloca mersul lucrurilor și ne va băga în alegeri anticipate…

Sărbătorile cu bine!

7 ianuarie 2016

 
 
Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: