Prima pagină > Fără categorie > „Baghirovii” de peste Prut care lucrează împotriva basarabenilor și a unirii lor cu Țara

„Baghirovii” de peste Prut care lucrează împotriva basarabenilor și a unirii lor cu Țara

 

Acum câteva luni, un „baghirov” venit dinspre Prut, Valentin Buda, îi insulta cu „subînțelesuri” pe basarabeni, făcându-i „necivilizați” și „imorali” în Evenimentul zilei (varianta editată la Chișinău):

 ”Moldovenii au descoperit marele secret, cel care vreme de 25 de ani, ca să ne referim doar la istoria oficială a RM, i­-a împiedicat să fie așa cum doreau să fie: harnici, deștepți, demni și civilizați. Nu vă gândiți la formule magice. Nici măcar la cele banale, cum ar fi munca, seriozitatea, respectul sau moralitatea. Astea-­s nimicuri între Prut și Nistru.”.

 Zilele acestea, un alt „baghirov” de peste Prut, Mihai Conțiu, pripășit aici de mai multă vreme, ne ofensează, în „Moldova Suverană”, pe noi, basarabenii născuţi şi educaţi în fosta URSS”:

„Proşti şi mafioţi sînt peste tot în lume, dar aceştia nu ajung la Putere decît în ţările sărace, cu o populaţie ce are un grad de cultură sau informare sub media acceptabilă, nedemocratice şi primitive în raport cu civilizaţia. Apariţia dictaturilor din ţări africane sau America de Sud a fost cu putinţă doar după ce colonizatorii civilizaţi le-au acordat independenţa de stat. Rămase fără stăpînul colonialist, dar civilizator, aceste ţări au devenit Raiul corupţiei şi moşia personală a celor mai puternici bandiţi locali. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi continuă să existe şi în Republica Moldova după ce şi-a cîştigat independenţa de stat în timp ce fosta URSS căsca a lene.

Cei născuţi şi educaţi în fosta URSS, prin însăşi natura lor, fie că sînt intelectuali, ţărani sau politicieni, nu pot fi democraţi şi civilizaţi conform normelor din ţările occidentale cu o civilizaţie consolidată permanent de-a lungul secolelor. Elitele intelectuale şi politice scurse din fosta URSS, la fel ca şi în ţările înapoiate sau dictatoriale din Africa, se folosesc de lozinci şi discursuri populiste doar spre a îndobitoci şi mai mult populaţia pentru a fura şi domina ţara. Aceşti derbedei politici şi mafioţi ştiu prea bine cît de ticăloşi sînt, căci pe ei îi interesează doar Puterea şi banii. De Dumnezeu nu le pasă pentru că se născuseră deja atei.”

 

 Întrebarea noastră, a milioanelor de basarabeni ”născuți și educați în fosta URSS”, este: cine sunt acești „baghirovi” veniți de peste Prut să ne „civilizeze”?

 Și ne mai întrebăm încă noi, basarabenii ”născuți și educați în fosta URSS”:

Cine îi trimite pe acești „baghirovi” aici, în Basarabia, să ne „civilizeze” și să ne determine a înțelege(!) că ocupanții sovietici au fost „colonizatori civilizați”(!)?

Oare nu anume astfel de scursuri ale nației ăsteia erau expediate dincoace de Prut după Marea Unire de la 1918 ca să provoace și să alimenteze antiromânismul în rândul basarabenilor?

Oare nu anume asemenea elemente provocatoare lucrează și azi în folosul neokaghebismului dughinist extins atât de repede pe cele două maluri de Prut?

 

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: