Prima pagină > Fără categorie > Între minciuna de la Moscova și cea de la București

Între minciuna de la Moscova și cea de la București

 

Simt cum mi se sugerează insistent și chiar mi se spune acum la TVR-ul pe care-l urmăresc la Chișinău că Majestatea Sa Regele Mihai este un sfânt!

Păi, dacă regele este un sfânt, cine este mareșalul Ion Antonescu, împușcat de Stalin, după ce regele l-a arestat și l-a dat pe mâna rușilor, după ce acesta a avut curajul să treacă Prutul și să ne elibereze teritoriul românesc ocupat de ei?

E o întrebare pe care și-o pun foarte mulți basarabeni, mai ales în aceste zile triste de după moartea regelui, despre care la televizor mi se spune că este un erou și chiar un sfânt.

Spuneți-ne și nouă, basarabenilor, când vom avea parte și noi de niște emisiuni care să trateze obiectiv și echidistant dramaticele evenimente de până și după 23 august 1944 și rolul pe care l-au avut aceste două mari personalități, regele Mihai și mareșalul Ion Antonescu, în destinul României și, implicit, al Basarabiei și celorlalte teritorii românești înstrăinate?

Nu de alta, dar noi, basarabenii, am fost și suntem încă prostiți de propaganda rusească antiromânească și nu dorim din adâncul sufletului nostru să fim tratați de aceeași manieră și de mass-media românească.

Categorii:Fără categorie Etichete:, , , , ,
 1. decembrie 10, 2017 la 5:09 am

  A republicat asta pe Valea Cugirului.

 2. Ghenadie
  decembrie 10, 2017 la 7:16 pm

  Mareșalul a plecat nefiind supărat pe rege. Nu știu dacă regele în cei 73 de ani, care l-a supraviețiut, a avut remușcări ori a trăit cu conștiința ămpăcată. Dumnezeu să-i ierte și să ne ierte, că suntem oameni și greșim, însă relele ce s-au trecut nici prin cap să nu ne treacă să le trecem la trecut.

 3. Ghenadie
  decembrie 10, 2017 la 7:29 pm

  Mareșalul a plecat nefiind supărat pe rege. Nu știu, însă, dacă regele a avut ceva remușcări în cei 73 de ani, ori a trăit cu conștiința împăcată.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: