Prima pagină > Fără categorie > Vasile Sinigur, protestatarul din fața Parlamentului!

Vasile Sinigur, protestatarul din fața Parlamentului!

În seara asta, după lucru, am trecut pe la omul curajos din fața Parlamentului de la Chișinău care a anunțat de două zile greva foamei cerând demisia și demiterea lui I. Dodon din funcția de Președinte RM pentru trădare de țară, contrabandă cu bani și finanțare ilicită, cu bani rusești, a Partidului Socialist, aflat acum la guvernare.
 
Nici nu știam că protestatarul nostru este un bun cunoscut și prieten de-al meu din s. Câietu, situat la doi kilometri de satul meu de baștină, Chioselia Mare (printre moșiile satelor noastre trece hotarul dintre cele două raioane, Cahul și Cantemir, deși, mai totdeauna, încă de pe timpul României Mari, cele două sate formau o singură comună, Chioselia Mare din județul Cahul).
 
Bravul protestatar se numește Vasile Sinigur. Este născut într- familie mare de buni gospodari (10 frați și surori). Acum locuiește cu familia lui aici la Chișinău și se ocupă de afaceri în agricultură. E un om inimos, ca și tot neamul lui de la Câietu, este scârbit de ce vede că se întâmplă în Basarabia noastră, iar de când socialiștii lui Dodon au ajuns să guverneze, nu a mai răbdat și a ieșit să protesteze!
 
Se bucură că trece multă lume pe la el să-l susțină și să-și pună semnăturile pentru demisia lui Dodon!
 
A fost chiar și un reprezentant al Ambasadei americane pe la el!
 
Dar cel mai mult se bucură de faptul că, chiar din seara zilei de ieri, au rămas să înnopteze lângă el mai mulți protestatari printre ei aflându-se și moș Dumitru Munteanu în vârstă de 86 de ani, sosit tocmai din s. Temeleuți, Călărași, pe care-l cunosc încă din anii nouzeci ca vechi și consecvent frontist și cititor al ziarului nostru de suflet ȚARA.
 
Mi-am pus și eu semnătura în lista deschisă pentru toți cei care cer demisia lui Dodon trădătorul basarabenilor, omul care promovează interesele rusești în acest teritoriu și de care ne este rușine să-l avem președinte!
 
Vasile este un om puternic și foarte hotărât în demersul său!
 
Mi-a spus că nu are de gând să cedeze și că va sta în fața Parlamentului până când îl va vedea pe Dodon plecat de la Președinție!
 
La despărțire, i-am promis lui Vasile Sinigur că voi trece zilnic pe la el: dimineața când mă duc la lucru și seara când mă întorc de la lucru, iar sâmbăta și duminica voi veni să staui lângă el continuu!
 
Îndemnul meu este: să venim zilnic să-l susținem pe Vasile Sinigur, iar cei care au posibilitatea și curajul să-și aducă și ei corturile pentru a înnopta alături de el și a-l încuraja în demersul său patriotic!
 
Să fim cât mai mulți cu Vasile Sinigur, fraților!
 
Doamne ajută!
Categorii:Fără categorie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: