Prima pagină > Fără categorie > Splendidă acțiune românească a lui Alexei Repede

Splendidă acțiune românească a lui Alexei Repede

 

Am făcut tot posibilul să fiu prezent zilele acestea la ultimul eveniment, de încheiere, din cadrul Dialogului Agricol Regional România – Republica Moldova, care a avut loc la Ungheni.

Această splendidă acțiune românească de sprijinire a agricultorilor basarabeni a fost inițiată, coordonată și susținută financiar de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni în frunte cu inimosul meu prieten și coleg de studenție, Alexei Repede, patriot exemplar și important om de afaceri, proprietar, la Mizil, județul Prahova, România, al unei întreprinderi de succes de fabricare a utilajului petrolier.

Timp de trei săptămâni au fost desfășurate 11 întâlniri de suflet cu fermieri din toate raioanele Republicii Moldova la care au fost prezenți în jur de 10 experți din cadrul Ministerului Agriculturii de la București.

Au fost propuse căi de soluționare rapidă a unui șir întreg de probleme spinoase cu care se confruntă agricultorii din stânga Prutului, au fost încheiate contracte avantajoase, identificate, punctual, oportunități de inițiere și dezvoltare a afacerilor în agricultură prin accesarea fondurilor europene cu sprijinul frățesc al României.

Este îmbucurător faptul că întâlnirea de la Ungheni a fost onorată de prezența a doi Secretari de Stat din cadrul Ministerelor Agriculturii de la București (Alexandru V. Țachianu) și Chișinău (Vasile Luca).

În intervenția pe care am avut-o la evenimentul de la Ungheni am scos în evidență lipsa de încredere a fermierilor moldoveni față de guvernările de la Chișinău, care, pe parcursul celor aproape 30 de ani de la căderea regimului sovietic de ocupație, au promovat cu premeditare scheme criminale de jefuire și sărăcire a popilației de la sate.

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. august 13, 2020 la 8:30 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: