Prima pagină > Fără categorie > Cum să-l înlăturăm pe Dodon de la guvernare

Cum să-l înlăturăm pe Dodon de la guvernare

Azi s-au găsit unii care au încercat a mă convinge că în spatele veteranilor războiului cu rușii din 1992, ieșiți în Piața Marii Adunări Naționale, ar sta anumite forțe ori persoane cu interese.
 
Mi s-au pomenit întâi de toate numele răsunătoare ale unora dintre cei implicați în „furtul miliardului”.
 
Mi s-a spus chiar că Shor ar fi plătit transportatea veteranilor din raioane la Chișinău.
 
Mi s-a mai șoptit la ureche că grupul Candu, Pro Moldova, și-ar fi pus osul și el la organizarea protestelor.
 
Nu am dovezi și nu pot să afirm că luptătorii noștri în războiul împotriva invaziei rusești din 1992, divizați și ei în fel de fel de grupulețe (unul dintre ei, legendarul apărător al Comisariatului de poliție din Tighina, Anton Gămurari, a ajuns chiar consilier al prim-ministrului Chicu), s-ar lăsa manipulați atât de ușor de către cei cu interese obscure.
 
I-am văzut azi cu ochii mei (Din cauza că transportul public nu circula prin centrul Chișinăului, am făcut pe jos drumul de la policlinică până acasă trecând chiar prin PMAN, acolo unde m-am întâlnit cu foarte mulți veterani, cunoscuți și necunoscuți, unii dintre ei – vechi frontiști și cititori ai ziarului nostru „Țara”, participanți activi ai istoricelor proteste anticomuniste din 2002!):
 
Le-a ajuns cuțitul la os!
 
Mai ales după ce s-au văzut batjocoriți și lezați în demnitatea lor de onoarea pe care le-o poartă Dodon ocupanților ruși și separatiștilor de la Tiraspol, care au tras în ei acum 28 de ani, de declarațiile năucitoare a doi miniștri de Externe la rând, N. Popescu de la fostul guvern Sandu și A. Ciocoi de la actualul guvern Dodon, potrivit cărora conflictul de la Nistru ar fi fost un banal „război civil” sau că armata rusă nu ar fi una care a atacat Republica Moldova, ci una care ar fi intervenit „să pună capăt vărsărilor de sânge”!
 
Dar chiar dacă s-ar întâmpla cumva ca anumite persoane sau grupări cu interese ascunse să caute a profita de pe urma revoltei veteranilor din 1992, protestul de astăzi al acestora se constituie într-un act de curaj și un semnal de luptă!
 
Este semnalul că un președinte corupt și trădător ca Dodon, cu tot cu guvernul lui susținut de PD, care a închinat țara rușilor și a izolat-o pe plan extern, nu mai poate fi tolerat și că acesta trebuie dat jos cu efortul conjugat al întregii societăți!
 
Înlăturarea lui Dodon trebuie să fie înfăptuită cât mai urgent posibil, în lunile următoare, până ca acesta să-i pregătească lui Putin pista de aterizare la Chișinău cu ocazia „celor 75 de ani de la victorie”, adică de la reocuparea Basarabiei de către armata rusă, prezentă și azi la Tiraspol!
 
La acțiunea comună de înlăturare a trădătorilor de la cârma statului trebuie să participe toți de la mic la mare: cei cu interese, cei fără interese, cei de la partide, cei apolitici, cei unioniști, cei neunioniști, cei săraci, cei bogați, cei bolnavi, cei sănătoși, cei tineri, cei în vârstă, cei cu loc de muncă, cei fără loc de muncă, cei mulțumiți, cei nemulțumiți, cei cu bani, cei fără bani, cei fericiți, cei amărâți, cei care ne plac, cei care nu ne plac, cei care au furat, cei care nu au furat, foști și actuali polițiști, foști și actuali securiști, foști și actuali nomenklaturiști, foști și actuali procurori, foști și actuali judecători etc, etc, toată lumea cinstită și necinstită care dorește sincer să pună capăt mizeriei și umilinței la care am fost supuși de o guvernare ce vrea să ne ducă cu tot dinadinsul sub ciubota rusească!
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu