Prima pagină > Fără categorie > Alexei REPEDE, jucătorul abil în ale industriei petrolului și semănătorul de bucurii

Alexei REPEDE, jucătorul abil în ale industriei petrolului și semănătorul de bucurii

Acum mai bine de un an mărturiseam bucuria nespusă pe care o încercam în clipa în care l-am întâlnit, absolut îtâmplător, prin centrul Chișinăului, pe colegul meu de studenție Alexei Repede, cu care nu mă văzusem de ani de zile.
Auzisem atunci că jurnalistul Alexei Repede s-a băgat în afaceri, dar nu aveam de unde să cunosc că anume el reușise să ajungă un mare și abil jucător în ale industriei petrolului!
Nu aveam de unde să cunosc amănunte foarte interesante despre cum a izbutit să pună pe roate una dintre cele mai performante uzine de utilaj petrolier din Europa, numită REPEDE Pressure Control, amplasată dincolo de Prut, la Mizil, lângă oraşul Ploieşti, având peste 200 de angajați, majoritatea moldoveni de dincoace de Prut.
Nu aveam de unde să aflu că fostul meu coleg din timpul studenției sovietice de la Chișinău a obţinut, după o muncă titanică alături de o echipă de specialiști în domeniu, licențele American Petroleum Institute, cel mai înalt indicator de certificare şi performanţă internaţională.
Nu aveam cum să cred până în acea clipă care i-au fost piedicile din partea răuvoitorilor în dezvoltarea afacerii sale.
Am înlemnit când mi s-a destăinuit cum s-a trezit el în pragul casei, pe nepusă masă, cu doi gangsteri din cadrul puterii de dincolo de Prut, care l-au amenințat că va avea probleme mari dacă nu li se va oferi un procent anume din afacere!
Și a avut și are încă probleme, pentru că nu a vrut să cedeze!
Dar asta nu pare a fi o noutate pentru noi, românii de pe cele două maluri ale Prutului. Și de-o parte și de cealaltă a bătrânului râu, pe care ocupanții sovietici l-au făcut graniță între frați, mafia e la ea acasă și are aceleași năravuri.
Altceva contează acum – și anume faptul că Alexei Repede a știut să reziste acestor năravuri ale profitorilor ordinari și să rămână vertical, cu demnitate!
Anume asta l-a făcut să câștige simpatia și încrederea basarabenilor stabiliți peste hotare și în primul rând a oamenilor de afaceri moldoveni de pretutindeni, care practică și își dezvoltă businessul prin toată lumea, departe de Patria lor, stăpânită acum de grupări mafiote ce o sugrumă.
Anume asta, cred, i-au determinat și pe cei de la VIP Magazin să-l desemneze pe Alexei Repede drept Omul Anului 2019 la categoria „Moldoveni de Succes în afară”!
Am fost plăcut surprins să aflu, cu această ocazie, că și umila mea persoană s-a ales cu o mică desemnare din partea lui Alexei Repede – să fiu declarat unul dintre cei mai de încredere 15 prieteni ai săi!
Pentrtu asta, m-am ales și cu un cadou – un exemplar al ediției de colecție a prestigiosului VIP Magazin (sticla de vin o las mai de-o parte, am s-o deschid mai târziu!), pe care Rodica Ciorănică, inimoasa și solara noastră colegă ziaristă, a avut grijă să mi-o trimită acasă.
Vă îndemn să citiți cu atenție interviul cu Alexei Repede, realizat de Rodica Cioranică și colegii ei, pentru a afla și alte lucruri despre care scriam acum un an și ceva:
Un om este plăcut lui Dumnezeu prin faptele sale frumoase!
Alexei Repede nu și-a construit o simplă afacere pentru el și familia lui.
Rostul afacerii lui constă în a trezi bucurie în cât mai multe inimi.
Doar un asemenea om a fost în stare, în timpul războiului de la Nistru, să vândă apartamentul familiei sale pentru a cumpăra medicamente destinate luptătorilor răniți în luptele cu ocupantul rus.
Doar un om ca Alexei Repede, în zilele sale libere, trece în partea astlaltă de Prut pentru a căra pe la zeci de grădinițe și aziluri bunuri și ajutoare pentru cei necăjiți și neajutorați.
Doar el, în calitatea sa de Preşedinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, a fost în stare să ajute peste 50 de businessmeni să-şi dezvolte afaceri de succes, să realizeze proiecte de amploare pentru fermierii noștri uitați de mai marii zilei.
Zic, de ce să nu ne oprim nițel din drumul spre nicăieri și să scoatem botnițele de pe sufletele noastre?
  1. iulie 14, 2020 la 3:19 pm

    Ne mândrim cu așa oameni!. Domnul să-l ajute în a face fapte bune.

  1. august 13, 2020 la 8:30 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: