Prima pagină > Fără categorie > „Echilibrul (in)corect” al Maiei Sandu

„Echilibrul (in)corect” al Maiei Sandu

 

Avem noi, românii, o vorbă: „Colac peste pupăză!” sau „Pupăză peste colac!”. Strămoșii noștri o  spuneau (și noi așijderea o spunem!) atunci când peste un necaz pe care-l aveau (avem) deja pe capul lor (nostru)  venea (vine) altul (și mai mare!).

 

Cunoaștem și simțim cu toții necazul care a venit peste noi de patru ani de zile – Igor Dodon și toată ideologia lui bolșevikă, pro-rusească și antinațională promovată de acesta prin partidul său PSRM, de care vrem să scăpăm în cel de-al II-lea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

 

Dar, încercând să scăpăm de Dodon, nu suntem siguri că vom fi în stare a ne feri de o altă belea ce stă să vină peste noi – Maia Sandu, contracandidatul lui Dodon, și întreg  arsenalul ideologiei neomarxiste de stânga, atee și globaliste, promovată de aceasta prin diviziile onegiste finanțate de Soros, droaia de consilieri formați la școlile antropologice ale lui Mark Tkaciuk și alte structuri de aceeași respirație care constituie PAS-ul ei, ideologie în aceeași măsură de antinațională și pro-rusească, dar voalat antinațională și pro-rusească.

 

M-am întărit în această convingere o dată în plus citind doar unul dintre mesajele Maiei Sandu afișate sponsorizat zilele acestea pe Fb. Iată ce scrie contracandidata lui Dodon pe care suntem îndemnați cu insistență (și la miez de noapte!) în aceste zile s-o votăm, în chip obligator și fără crâcnire, în duminica de 15 noiembrie:

 

„Pe 15 noiembrie refacem relațiile cu țările lumii și restabilim echilibrul în Moldova. Ca Președinte, voi găsi echilibrul între UE, România, Rusia și Statele Unite”.

 

Părerea mea este că mesajul Maiei Sandu este tot atât de periculos ca și mesajele antinaționale și idioate ale contracandidatului ei Dodon.

 

„Echilibrul în Moldova” pe care îl trâmbițează demagogic Maia Sandu niciodată nu va fi atins manipulând alegătorii și opinia publică cu un alt slogan, dăunător pentru interesele și securitatea națională a Republicii Moldova și de o tâmpenie strigătoare la cer: „Refacem relațiile cu țările lumii”, adică și cu Rusia, și „voi găsi echilibrul”, inclusiv în relațiile cu Rusia!

 

Știe toată lumea (cu care Maia vrea să refacem relațiile!) că, în raport cu Republica Moldova, Rusia este țară ocupantă!

 

Nu spun eu acest lucru ori altcineva din vechea gardă a Frontului Popular din Moldova! Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit acest adevăr și verdict prin decizia ei în cazul grupuli Ilașcu din anii nouăzeci!

 

În afară de asta, același lucru reise din Legea Nr. 173 din 22.07.2005 cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic special al localităţilor din stânga Nistrului (Transnistria), prin care Parlamentul de la Chișinău a prevăzut (cu vot unanim!) retragerea necondiționată a trupelor și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și dintr-un șir întreg de hotărâri ale forului nostru legislativ adoptate în aceeași zi de 22 iulie 2005.

 

Prin urmare,  afirmația precum că Republica Moldova trebuie să-și „refacă relațiile cu Rusia” sunt total deplasate și păguboase pentru interesul și securitatea națională a Republicii Moldova pentru că introduce confuzie și derută în interpretarea și definirea contextului care determină relațiile dintre noi și Moscova. A spune că noi trebuie „să refacem relația cu Rusia” înseamnă că noi am recunoaște că ne facem vinovați de deteriorarea relațiilor cu Rusia în situația în care, știm noi și știe foarte bine toată lumea, că Rusia este cea care se face vinovată de relațiile proaste dintre Chișinău și Moscova prin actele de agresiune pe care le săvârșește continuu de 30 de ani în raport cu noi!

 

Rusia este cea care ne ocupă militar o parte din teritoriul nostru național!

 

Rusia este cea care a provocat, susține și întreține separatismul teritorial în Republica Moldova!

Rusia este cea care desfășoară pe teritoriul nostru o amplă și continuă campanie de îndobitocire a populației noastre prin uriașa ei mașinărie propagandistică ce activează nestingherit, cu acordul tacit al factorilor de decizie din cadrul puterii de la Chișinău și în primul rând al șefului statului!

 

Prin urmare, cu Rusia nu avem cum să discutăm alte chestiuni decât cea fundamentală – starea de ocupație în care ne aflăm din cauza ei!

 

Nu noi trebuie să „refacem relațiile cu Rusia”, ci Rusia trebuie să reface relațiile cu noi prin respectarea de către ea a legilor adoptate de noi, adică prin retragerea necondiționată și ordonată a trupelor și munițiilor sale din stânga Nistrului!

 

Anume asta trebuie să afirme Maia Sandu în calitatea ei de candidat pentru Președinție dacă îmi cere s-o votez, considerând că ar fi mai bună decât un trădător și vânzător de țară ca Dodon.

 

Dacă Maia Sandu nu exprimă acest mesaj în demersul ei electoral atunci când abordează chestiunea privind relația cu Rusia, înseamnă că ea face același joc al Rusiei și nu se deosebește prin nimic de contracandidatul ei!

 

Cel mai grav lucru pe care îl constat însă în această clipă este că poziția Maiei Sandu în atitudinea față de Rusia a rămas neschimbată și este aceeași pe care a promovat-o, împreună cu ministrul ei de Externe, N. Popescu, acum un an în cadrul Alianței Kozak!

 

Nu vă amintiți de insulta pe care a adus-o Guvernul Maia Sandu în primul rând luptătorilor nostri de la Nistru prin felul în care a fost catalogată agresiunea rusească asupra Republicii Moldova din 1992?

 

Nu vă amintiți de afirmațiile năucitoare ale Guvernului Maia Sandu prin care această agresiune a Rusiei a fost numită drept război civil? Adică, noi singur aici ne-am împușcat unul pe altul ca proștii!

 

Ăsta să fie „echilibrul corect” pe care ni-l promite această pupăză a lui Kozak?

 

Ș-apoi unde ați mai auzit că „echilibrul” poate fi „corect”? Dacă spui că-i „corect”, înseamnă că admiți că un echilibru poate fi și „incorect”!

 

Or, noțiunea de „echilibru” presupune doar corectitudine în relațiile noastre cu toată lumea!

 

Ce fel de echilibru poate să-mi asigure Maia Sandu când ea mă vinde ca și Dodon rușilor?

 

Vreau să votez împotriva lui Dodon, iar Maia nu-mi dă voie prin dezechilibrele pe care le induce moldovenilor.

 

 1. Valeriu Dulgheru
  noiembrie 7, 2020 la 8:31 am

  Atât de mult vă doriți ca acest kremlinez trădător, hoț, mincinos, bădăran, care va scoate unionismul în afara legii (dacă rămâne președinte, va transforma împreună cu Putin Basarabia într-o gubernie rusească) să rămână în funcție? Dar ceea ce faceți tocmai pe Dadon îl ajutați, îi convingeți pe unioniști să nu participe la vot. Credeți că faceți binele acestui colț de țară atât de prost guvernat? Îmi pare rău.

 2. Tarlapan Igor
  noiembrie 7, 2020 la 2:31 pm

  Ștefan, eu nu înțeleg dacă tu nu-ți dai seama ce scrii sau ai sarcina să duci lumea în eroare. Maia Sandu trebuie să convingă cât mai multă lume să o voteze în turul 2 ca să câștige alegerile. Orice declarație a ei corectă, dar radicală, poate aduce la pierderea unei părți a electoratului. Noi avem acum nevoie de victorie sau de comportament dur și păgubos? Tot ce ai scris este adevărat, dar nu-i cere Maiei Sandu să declare aceste lucruri. Pentru asta suntem noi, unioniștii.

 3. Nicolae
  noiembrie 7, 2020 la 4:05 pm

  Cu mare regret, constatam, Dle Secareanu, ca aceste expuneri, dar si ”sintezele” de acest gen publicate in periada preelectorala, l-au favorizat și il favorizeaza și in prezent pe tradatorul kuliokar Dodon. Sunteți consateanul meu, dar, parafrazand o veche ”zicala”, spun : ”adevarul este mai scump”, este mai presus de toate.

 4. gheorghe
  noiembrie 13, 2020 la 7:45 am

  Foarte bine spus Dl. Stefan!
  Asta ar fi prima parte – suferinta cauzata de straini.
  Ati aratat contradictiile dintre lozinci ale fetei batrane, traitoare in deriva, fara sens si fara tinta…
  Aratati si partea a doua – suferinta care va fi adusa prin pervertirtea mintii:
  – propaganda homosexuala prin implementarea Conventiei de la Istambul
  – propaganda marxismului cultural (care domina „lumea”) cocotat in conducerea ONU, a Uniunii Europene = NEGAREA ADEVARULUI OBIECTIV, cu efect imediat de eliminare/desfintare a Crestinismului, a credintei ortodoxe
  – distrugerea educatiei (la ea se vede ca e „dusa”) si inlocuirea cu conformismul ne-gandirii
  – desfiintarea istoriei prin negare si desconsiderare
  – distrugerea nationala prin sustinerea colonizarii Basarabiei
  – distrugerea economiei nationale (cat este inca vie…) prin imprumuturi inutile – de exemplu armament! …. ca sa te bati…. cu cine? Aceste imprunuturi sint producatoare de camata (dobanda) care duce la transferul proprietatii reale catre … „ei” (stie Paul Goma cine sint aia …)
  – distrugerea economiei nationale prin impunere aberatiilor din manevrele internationale care – chipurile salveaza planeta cu pretul reducerii populatiei… Acordul de la Paris.
  … si altele.
  ===================
  „De va fi sa inchinati Tara, inchinati-o mahomedanilor – veti plati tribut dar va veti pastra limba si credinta iar ei vor sta in tara lor!
  De o veti inchina latinilor, va vor schimba si limba si credinta si va vor lua Tara cu totul!”

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: