Prima pagină > Fără categorie > Presa puterii și (im)PASul ei

Presa puterii și (im)PASul ei

Din interviul acordat Europei Libere de analistul politic Vladimir Socor, am înțeles că ideea de a merge singur în alegerile anticipate nu i-ar aparține PAS-ului, ci chiar ubicuului analist, care nu este adeptul „coalițiilor”, acestea, spune el, constituindu-se într-un adevărat „coșmar” pentru Republica Moldova.

Deci, ideea nedemocratică, leninistă, a dominației unui singur partid nu este a moldovenilor, ci este impusă din afară, în chip revoluționar.

Anume aici este și explicația faptului de ce, după alegerile anticipate, ne-am ales cu un Parlament sută la sută de stânga, dreapta lipsind cu desăvârșire pentru prima dată de la dispariția „imperiului răului”.

Iată de ce, fiind jurnalist de meserie, mi-aș dori din toată inima ca, în condițiile de după 11 iulie de guvernare unipartinică, presa din Republica Moldova, cu precădere cea finanțată din exterior pentru a-i ține țucalul guvernării unipartinice, să nu se transforme într-un coșmar și mai mare pentru societatea basarabeană.

Presa poate să-și onoreze misiunea ei de câine de pază al acestei societăți, mai ales în condițiile unei guvernări unipartinice, doar prin „caracterele ei tari”, vorba ziaristului Mihai Eminescu! În caz contrar, așa cum scria același Mihai Eminescu în ultimul său articol publicat la TIMPUL în ziua de 28 iunie 1883, „teamă ne e că, căutând victoria peste tot, (regimul – n.n.) va pierde și pe cea deja câștigată, în monstruoasa sa pornire de a-și subjuga și presa”.

Ca ziarist, nu am fost pe placul niciunei guvernări! Consider că un slujitor al presei trebuie să se afle în opoziție față de orice guvernare, indiferent de culoarea ei politică, cu atât mai mult față de o guvernare unipartinică.

Doar așa, făcându-ne fiecare datoria, ne putem aștepta la „vremurile bune” promise electoral de actuala majoritate parlamentară PAS.

13 iulie 2021

Categorii:Fără categorie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: