Prima pagină > Fără categorie > Expulzare, și nu Premiul Nobel!

Expulzare, și nu Premiul Nobel!

„România liberă” scrie:

„Asociația 21 Decembrie cere să fie expulzat ambasadorul Rusiei, care susține că România a ocupat Basarabia”.

Se precizează că ambasadorul Kuzmin „ar fi susținut că Republica Moldova nu a fost parte a României decât 22 de ani, o perioadă numită de acesta în stil bolșevic, „ocupație” românească”.

Mai suntem informați că asociația în cauză organizează, la 27 martie, și un miting de protest în fața Ambasadei Rusiei din București „împotriva genocidului din Ucraina și împotriva subversiunii rusești din România și a lumii democrate”.

Sunt gata să vin și eu de aici de la Chișinău pentru a protesta, împreună cu frații români, în fața ambasadei Rusiei de la București și a cere expulzarea ambasadorului Kuzmin, cu ale cărui atitudini, provocări și acțiuni antiromânești m-am confruntat încă de când era ambasador al Rusiei în Republica Moldova.

Un lucru însă ar trebui să-l clarificăm în legătură cu protestul anunțat: ce facem sau cum procedăm cu președintele Zelensky de la Kiev care, în recentele sale luări de cuvânt cu ocazia zilei unității naționale a Ucrainei e exprimat exact aceleași atitudini provocatoare și antiromânești afirmând că „România a ocupat Bucovina de Nord”, afirmație prezentă și azi pe site-ul oficial al președinției ucrainene?

Împotriva acestuia, a lui Zelensky, nu protestăm?

Care este diferența dintre el și Kuzmin, reprezentantul lui Putin, în felul în care aceștia interpretează faptele istorice și adevărul despre teritoriile românești ocupate de ei sau în actele de barbarie, de batjocorire, de deznaționalizare comise de regimurile lor în raport cu populația românească din aceste teritorii?

Or, vom veni la protestul anunțat cu steagul Ucrainei în piepturi și fluturându-l?!

Sau, și mai mult: vom cere să i se acorde neîntârziat actorașului de la Kiev Premiul Nobel?!

Nu! Eu vreau expulzarea amândurora!

Categorii:Fără categorie
  1. Ion Loghin
    martie 27, 2022 la 4:08 am

    Dl. Secareanu, spuneti lucrurile pe nume fara frica si asta impune respect pentru persoana Dvs. Unul din cei mai buni ziaristi pe care i-a avut Basarabia! Toti fac isterie anti ruseasca in aceste zile si intr-un fel este justificat. Si tot toti uita cum au fost si sant tratati la ei acasa fratii nostri din Bucovina de Nord si sudul Basarabiei instrainat. De parca acestia ar fi mai breji.

  1. martie 28, 2022 la 1:57 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: