Prima pagină > Fără categorie > În timp ce ucrainenii îi fugăresc pe ruși acasă, SUA și OSCE pregătesc, pe la spatele nostru, statutul special pentru Transnistria!

În timp ce ucrainenii îi fugăresc pe ruși acasă, SUA și OSCE pregătesc, pe la spatele nostru, statutul special pentru Transnistria!

În timp ce ucrainenii îi fugăresc pe ruși acasă, ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon, a mers, la 30 martie, la Tiraspol a pentru a discuta cu așa-zisul „lider transnistrean”, Vadim Krasnoselski, și așa-numitul „ministru de externe”, Vitali Ignatyev.

Într-un mesaj al Ambasadei SUA citim că „Ambasadorul a reafirmat angajamentul SUA față de procesul de reglementare în formatul „5+2” condus de OSCE, ca unicul for pentru a obține o soluționare pașnică a conflictului transnistrean, care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu statut special pentru Transnistria în cadrul graniţelor recunoscute internaţional ale Moldovei”.

Nu vi se pare că Putin a invadat Ucraina pentru a federaliza Republica Moldova, cu acordul și sprijinul SUA și OSCE, bineînțeles?

Cine l-a împuternicit pe ambasadorul SUA să promoveze în fața separatiștilor lui Putin „statutul special pentru Transnistria” în situația în care Republioca Moldova își are adoptată Legea nr. 173 din 22 iulie 2005 în acest sens care prevede clar că orice statut de acest fel ar putea fi acordat localităților din stânga Nistrului doar după demilitarizarea și democratizarea zonei separatiste și după retragerea ordonată și totală a trupelor și munițiilor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova?

Cine are interesul să ne arunce zilnic praf în ochi cu grija prefăcută față de victimele războiului din Ucraina, iar pe la spatele nostru să ne federalizeze, adică să pregătească precedente pentru republicile Lugansk și Donesk înainte de terminarea conflictului armat din țara vecină?

Categorii:Fără categorie
  1. Ion Loghin
    aprilie 2, 2022 la 10:04 pm

    Asa sant democratii americani, dle Secareanu. Rusii (sovieticii) intotdeauna au preferat democratii in America. Pentru ca i-au stiut dintotdeauna ca fiind slabi. De la Kennedy incoace.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: