Prima pagină > Fără categorie > Înaltul reprezentant al UE, Josep Borell – un criminal ca și Putin!

Înaltul reprezentant al UE, Josep Borell – un criminal ca și Putin!

Un mai mare provocator, după Putin, decât Înaltul reprezentant al UE, Josep Borell, nu am mai văzut!

Iată ce îndrugă acesta, deja a nu știu câta oară în ultimele săptămâni:

„UE este solidară cu Republica Moldova și își reiterează sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și cu un statut special pentru regiunea transnistreană”.

De unde a luat această fosilă înalt europeană „statutul special pentru regiunea transnistreană” în situația în care această regiune a fost declarată de CEDO, ONU și, recent, de APCE „teritoriu ocupat de Rusia”?

Cum poți să-i acorzi „statut special” unei părți din teritoriul constituțional „ocupat de Rusia”?

Cel care sugerează, metodic și cu premeditare, această ilegalitate și acest abuz în raport cu Republica Moldova este un criminal ca și Putin, la ordinul căruia de peste două luni zilnic sunt uciși copii și adulți nevinovați!

Cine i-a permis acestui intrus să promoveze federalizarea RM în situația în care ucrainenii luptă, cu prețul vieții lor, să nu admită așa ceva (așa zisele republici populare Lugansk, Donețk etc.) pe teritoriul lor?

Or, o asemenea secătură ca Josep Borell lucrează braț la braț cu Putin împotriva Ucrainei și Republicii Moldova concomitent!

Tragedia este că nimeni din actuala guvernare PAS nu-i dă replica!

Iată, deci, cum se explică „neutralitatea” față de invazia Ucrainei și flirtul scârbos cu separatiștii de la Tiraspol ale Maiei Sandu!

În asta de fapt constă „soluționarea pașnică” (pe vreme de război!) a „conflictului transnistrean” despre care ne tot suflă la ureche, metodic și premeditat, de asemenea, precauta noastră președintă!

Eu nu admit „statutul special” pentru un „teritoriu ocupat de Rusia” care aparține Republicii Moldova!

De asta sunt întru totul de acord cu colegul meu jurnalist ucrainean, Dmitri Gordon, care îndeamnă armata ucraineană să atace militarii ruși din regiunea separatistă a RM (că tot mulți dintre colegii și prietenii mei jurnaliști mă întreabă care este poziția mea pe marginea declarațiilor lui Gordon)!

„Personal, dacă aș fi în locul militarilor noștri, dacă noi (Ucraina) avem forțe și resurse, aș ataca regiunea transnistreană, anume armata a 14-a rusă care stă în Transnistria. Anume de acolo vine potențiala amenințare pentru Ucraina. Acolo este granița cu regiunea Odesa, iar dacă ceea ce spun eu ar coincide cu planurile armatei noastre, eu aș fi bucuros. Eu aș bombarda fără milă toate forțele militare ruse și tehnica rusă oriunde este posibil și nu aș acorda atenție la nimic”, spune Gordon.

Total de acord!

Poate astfel îi vor pieri poftele nepoftitului Borell, și încă multora ca el, de a ne da sfaturi cu „statute speciale” pentru ocupanți.

Categorii:Fără categorie
  1. Ion Loghin
    aprilie 29, 2022 la 9:26 pm

    Cu tot respectul, insa nu vad cum RM, un stat esuat poate mentine Transnistria sub un control care ar beneficia Chisinaul. Sau ar putea, cu directiva nemtilor si acordul rusilor sa il mentina doar nominal si in detrimentul reunificarii Romaniei, care iata ca e mai aproape decat oricand. Nimeni nu vorbeste de gagauti, care astazi ar fi gata sa intre in componenta Novorosiei mai mult ca niciodata. Nimeni nu vorbeste despre Bugeac, care iata ca devine parte a Novorosiei.

  1. mai 5, 2022 la 1:45 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: