Prima pagină > Fără categorie > Vreau ca procurorul anti-corupție și, mai ales, procurorul general să fie persoane oneste, profesioniste și absolut independente politic, adică independente de putere, de orice culoare ar fi ea, și independente de laudele lui Ion Sturza

Vreau ca procurorul anti-corupție și, mai ales, procurorul general să fie persoane oneste, profesioniste și absolut independente politic, adică independente de putere, de orice culoare ar fi ea, și independente de laudele lui Ion Sturza

După ce o tânără juristă de la noi cu studii în SUA, Veronica Drăgălin, a fost selectată pentru eventuala numire în fruntea procuraturii anti-corupție, fostul premier și fostul meu coleg de militărie, Ion Sturza, scrie, încântat, pe Fb:

„Tare de tot! Un procuror federal din SUA va lupta cu corupții in Republica Moldova!!! Veronica Dragalin a fost selectată pentru numirea la şefia procuraturii anti-corupţie din Moldova. Este Doctor of Law la University of Virginia School of Law şi Assistant US Attorney în biroul procuraturii federale din districtul central al Californiei. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală, vorbește romană , engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană. PS cunosc familia Dragalin de mai mulți ani. Au plecat la începutul anilor 90 in lume și au reușit o cariera excepțională științifică la nivel mondial. Dar cea mai mare realizare sunt cele doua fete. Una este procurorul Veronica Dragalin!”.

Exact acum doi ani, la 18 mai 2020, același mentor de procurori, Ion Sturza, îl promova la postul de procuror general, tot atât de insistent și încântat, pe A. Stoianoglo. Aceasta era prima soluție pe care el o recomanda fostului guvern ACUM în frunte cu Maia Sandu:

„Mulți întreabă de soluții când cam toți au pus-o de măligă. Prima: să avem încredere și să-l susținem pe domnul Stoianoglo și echipa lui!”, scria el atunci tot pe Fb.

Și eu sunt plăcut surprins când un tânăr sau o tânără profesionistă este propusă pentru o funcție publică sau alta, mai ales când vine vorba de procuratură în general.

Dar, cu toate acestea, vreau un singur lucru de la cei care decid în acest sens, adică de la guvernare, oricare ar fi ea: să propună pentru funcția de procuror anti-corupție sau, mai ales, de procuror general o persoană care să nu fie lăudată de Ion Sturza!

Vreau, ca și oricare dintre cetățenii acestui stat „democratic”, ca procurorul anti-corupție și, mai ales, procurorul general să fie persoane oneste, profesioniste și absolut independente politic, adică independente de putere, de orice culoare ar fi ea, și independente de laudele lui Ion Sturza.

Cred că vede toată lumea ce-a pățit procurorul general A. Stoianoglo după ce a fost lăudat de fostul meu coleg de militărie.

19 mai 2022

Categorii:Fără categorie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: