Prima pagină > Fără categorie > Iată ce înseamnă „ortodoxia” lui Putin: un jalnic act de bravadă kaghebistă pentru a manipula și pentru a extinde influența Moscovei asupra popoarelor și teritoriilor ieșite de sub controlul ei!

Iată ce înseamnă „ortodoxia” lui Putin: un jalnic act de bravadă kaghebistă pentru a manipula și pentru a extinde influența Moscovei asupra popoarelor și teritoriilor ieșite de sub controlul ei!

Ovidiu Hurduzeu, un fost candidat pentru Parlamentul României pe lista AUR și care face parte de mai multi ani din lista mea de prieteni Fb, distribuie o postare cu imaginea lui Putin și un comentariu la aceasta în care citim:

„Întrebare pentru toți care sunt normali la cap: Cum mama dracu să nu fii solidar cu Vladimir Putin, care luptă pentru normalitate, credință și suveranitate?!”

Lupta lui Putin „pentru normalitate, credință și suveranitate” înseamnă expansiune, și nicidecum „normalitate, credință și suveranitate”!

„Înaintarea Rusiei”, vorba lui Mihai Eminescu, a însemnat întotdeauna, pentru noi, românii, o amenințare.

Dumnezeul rușilor este Lenin, nu este Mântuitorul Iisus Hristos, așa cum caută să ne demonstreze ortodoxia de paradă a lui Dughin și a lui Putin!

Unde ați mai văzut ca un criminal, un ucigător al Credinței să fie ținut îmbălsămat o sută de ani și unde ați mai văzut ca o nație să-l venereze cu atâta dobitocie pe acest criminal decâr în Rusia?!

Acum patru ani, Vladimir Putin compara mumia lui Vladimir Lenin, expusă în Piaţa Roşie din Moscova, cu moaştele sfinţilor creştini, în filmul documentar Vaalam, din care au fost difuzate câteva fragmente pe pagina web a Radioteleviziunii Ruse (https://www.agerpres.ro/…/putin-compara-mumia-lui-lenin…).

„Pe Lenin l-au pus într-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfinţilor pentru ortodocşi şi, în general, pentru creştini?”, se întreba retoric şeful de la Kremlin.

Iată ce înseamnă „ortodoxia” lui Putin: un jalnic act de bravadă kaghebistă pentru a manipula și pentru a extinde influența Moscovei asupra popoarelor și teritoriilor ieșite de sub controlul ei.

Iată ce înseamnă ideologia dughinistă a Kremlinului promovată cu atâta insistență în ultimii ani de uriașa mașinărie propagandistică rusească aici la Chișinău, dar și dincolo de Prut!

Cum poți să te declari creștin și în același timp să te închini mumiei ateului Lenin?!

Câtă dreptate avea același Eminescu, care, referindu-se la „Biserica rusească”, scria că aceasta „are veleităţi periculoase de cezaro-papism, de întindere a legii prin mijlocul săbiei pentru augmentarea puterii statului”!

Doar o Rusie care se închină lui Lenin, o Rusie anticreștină a fost capabilă să fure din trupul nostru românesc și din sufletul nostru!

Câtă dreptate a avut, din nou, tot el, simbolul central al românismului, Mihai Eminescu, care scria:

„Rusia nu se mulţumeşte de a fi luat o parte mare şi frumoasă din vatra Moldovei, nu se mulţumeşte de a fi călcat peste graniţa firească a pământului românesc, ci voieşte să-şi ia şi sufletele ce se află pe acest pământ şi să mistuiască o parte din poporul român. Rusia nu a luat această parte din Moldova pentru ca să-şi asigure graniţele, ci pentru ca să înainteze cu ele, şi nu voieşte să înainteze decât spre a putea stăpâni mai multe suflete. Tocmai puşi faţă în faţă cu viaţa rusească românii au început a fi cu atât mai vârtos pătrunşi de farmecul vieţii lor proprii, de bogăţia şi superioritatea individualităţii lor naţionale; tocmai fiind puşi în contact cu ruşii, românii erau mândri de românitatea lor. E nobil răsadul din care s-a prăsit acest mic popor românesc, şi, deşi planta nu e mare, rodul e frumos şi îmbelşugat; cele două milioane de români au adunat în curgerea veacurilor mai multe şi mai frumoase comori decât nouăzeci de milioane de ruşi vor putea să adune cândva”.

Eu nu cred în Rusia lui Putin!

Mai ales acum, când ea înaintează, din nou, cu bombe, amenințător și viforos, înspre Prut!

Categorii:Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: