Prima pagină > Fără categorie > Scenariul de bază – eliberarea regiunii transnistrene de sub ocupația rusească, nu se află printre scenariile de care îi place Maiei Sandu să vorbească la București

Scenariul de bază – eliberarea regiunii transnistrene de sub ocupația rusească, nu se află printre scenariile de care îi place Maiei Sandu să vorbească la București

Când merge să cerșească sprijinul României, Chișinăul oficial (Președintele Maia Sandu este însoțită în vizita ei la București și de vajnicul ei ministru de Externe, Nicu Popescu) își amintește, cât ai clipi din ochi, dar și de ochii lumii, de „necesitatea… retragerii forțelor militare și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”!

În timp ce toate instituțiile de presă difuzau cu lux de amănunte vizita Maiei Sandu la București, Ministerul de Externe de la Chișinău transmitea un mesaj legat de împlinirea a 30 de ani de la lansarea așa-zisei „operațiuni de menținere a păcii, agreate în conformitate cu Acordul cu privire la principiile soluționării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, încheiat la 21 iulie 1992”, prin care reiterează, cu această ocazie, „în baza neutralității constituționale a Republicii Moldova, deciziilor relevante adoptate în cadrul Summit-ului OSCE de la Istanbul din 1999 și în vederea implementării Rezoluției 72/282 a Adunării Generale a ONU, necesitatea finalizării de către Federația Rusa a retragerii forțelor sale militare și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova”.

În chiar clipele în care bombele lui Putin erau aruncate azi peste o stație de troleibuz din centrul Nikolaevului, fiind ucise momentan cel puțin cinci persoane civile absolut nevinovate, Nicu Popescu, cu licență de diplomat de la Moscova, se face a-i șopti la ureche dictatorului de la Kremlin despre „necesitatea finalizării de către Federația Rusa a retragerii forțelor sale militare și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova”!

Îți vine a plânge, dar te umflă și râsul!

După ce au intrat în cârdășie cu ocupantul rus făcându-i jocul și hatârul (acum trei ani, au mers ca tâlharii noaptea la Kozak, trimisul alcoolizat al lui Putin, pentru a bate palma privitor la guvernarea comună, prin Dodon; tot atunci l-au adus pe ministrul Apărării rus, S. Șoigu, la Tiraspol pentru consolidarea comandamentului armatei de ocupație a Rusiei; de atunci, din 2019 și până în prezent, și-au bătut joc în permanență, în cel mai josnic și rușinos mod, de jertfa luptătorilor noștri de la Nistru catalogând, de la toate tribunele posibile și de pe pozițiile Kremlinului, invazia armatei ruse asupra Republicii Moldova drept „conflict civil”; în loc să ia măsuri urgente împotriva separatiștilor, au intervenit în chip laș și ticălos, inclusiv pe lângă Kiev, în favoarea menajării, menținerii și consolidării pozițiilor acestora; continuă să promoveze și azi, împreună cu mentorii lor de la Bruxelles și Berlin, dar și prin sculele rusești instalate de ei în structurile de stat, planurile Rusiei de federalizare a Republicii Moldova etc., etc.), s-au șters pe mâini lansând un text fleșcăit, lipsit de substanță, vigoare și verticalitate, invocând formal, vezi doamne, „necesitatea finalizării retragerii…”!

Nu retragerea imediată, așa cum cere Legea nr. 173 din 22 iulie 2005, ci „necesitatea finalizării retragerii…”.

Ca și cum rușii ar fi început vreodată retragerea lor din aceste teritorii!

Ca și cum Putin i-ar lua în serios pe Maia Sandu și pe Nicu Popescu!

După umila mea părere, la 30 de ani de la lansarea așa-zisei „operațiuni de menținere a păcii”, când Rusia a invadat deja Ucraina, ucigând ființe nevinovate, pârjolind tot ce le stă în cale și amenințând să ajungă cu tancurile până la Tiraspol și Tighina și în felul acesta nemaiavând cum a fi înscrisă cumva în rândul statelor generatoare de pace și securitate, actualul Guvern de la Chișinău, dacă ar fi unul vertical și cu demnitate, ar trebui să propună, prin intermediul Parlamentului, adoptarea deciziei de ieșire imediată din Acordul ticălos încheiat cu Moscova la 21 iulie 1992 și din toate acordurile și înțelegerile legate de zona transnistreană!

Drept urmare, cot la cot cu armata ucraineană, aflată în război direct cu forțele armate de ocupație ale Rusiei, să procedeze neîntârziat și hotărât, tot în conformitate cu Legea 173 din 22 iulie 2005, la dezarmarea totală și eliberarea întregului teritoriu aflat sub ocupație rusească, precum și la tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor care au acționat în acești 30 de ani împotriva statului, începând cu Krasnoselski și terminând cu ultimul soldat ori milițian din formațiunile înarmate ilegal, inclusiv a complicilor separatiștilor din structurile de stat de la Chișinău.

Maia Sandu declară azi la București că ea se pregătește de toate scenariile posibile legate de apropierea frontului ruso-ucrainean de hotarele Republicii Moldova.

Din păcate, din câte înțelegem, scenariul de bază – eliberarea regiunii transnistrene de sub ocupația rusească, care poate fi realizat, în termeni reduși, cu ajutorul armatei ucrainene (în felul acesta sprijinindu-i pe ucraineni în războiul lor cu ocupanții ruși întrucât astfel ar fi eliminată amenințarea lor dinspre vest și ar fi posibilă concentrarea forțelor lor menținute aici în apărarea Estului Ucrainei) nu se află în rândul scenariilor de care îi place Maiei Sandu să vorbească la București.

Categorii:Fără categorie
  1. august 14, 2022 la 4:00 pm

    Politicienii ue danseaza kazaciok la Bruxelles ca niste tampiti utili Moscovei, dar si Davosului. Sunt obsedati de pactul verde si de covidiotizarea continentului. Cloaca de mucosi si pitipoance woke care a acaparat ue nu are curajul si nici interesul sa-i arda pe muscali. Dupa invazia sovietica in Ucraina savarsita anul acesta, replica occidentului pare ca a fost conceputa aiurea. Parca vad ca iarasi se va „ingheta” conflictul, desigur, cu ciocniri periodice in zona de demarcatie. Se dezgheta atunci cand javrele de muscali vor incerca sa fixeze granita pe Nipru in timp ce politicienii ue, in frunte cu germanii si austriecii, vor cotcodaci iarasi ca niste gaini ultragiate. Acuma era momentul unei lovituri usturatoare, Kalinigrad si Transnistria trebuiau derusificate 100% prin aplatizare. Tarile Baltice, Polonia, Slovacia si Romania, cu sprijin politic vestic, in special britanic, trebuiau sa se implice mai creativ in Ucraina.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: