Prima pagină > Fără categorie > În timp ce Kievul luptă pe viață și pe moarte cu separatiștii pro-ruși, guvernarea PAS de la Chișinău aplică față de regimul ilegal de la Tiraspol un „mecanism provizoriu”, de ochii lumii, ca lașii și trădătorii

În timp ce Kievul luptă pe viață și pe moarte cu separatiștii pro-ruși, guvernarea PAS de la Chișinău aplică față de regimul ilegal de la Tiraspol un „mecanism provizoriu”, de ochii lumii, ca lașii și trădătorii

Aud multe voci că sunt tare încântate de măsura Chișinăului de a introduce, de la 1 august, unele restricții împotriva exponenților regimului separatist de la Tiraspol: aceștia, potrivit Biroului pentru Reintegrare, nu mai pot ieși din Republica Moldova fără notificarea și acordul prealabil al autorităților constituționale de la Chișinău, mecanismul dat având „menirea de a asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și legalitate”!

Un pas salutar, mi-am zis și eu când am citit mai multe titluri de știre.

Pe urmă, după ce am intrat în textul comunicatului oficial al Biroului pentru Reintegrare, m-am întrebat:

Dar de ce „mecanismul este provizoriu”?

„Provizoriu”, până când? Până se termină „starea de urgență” sau „provizoriu” până se termină războiul ca să vedeți cine iese învingătoare: Rusia sau Ucraina?

Or, ucrainenii nu luptă „provizoriu” cu separatiștii pro-ruși de la ei!

Ucrainenii luptă cu separatismul teritorial provocat de ruși pe viață și pe moarte!

De ce noi, care ne confruntăm exact ca ucrainenii cu același regim separatist pus la cale și întreținut de Rusia, nu luptăm pe viață și pe moarte cu acest regim, ci „provizoriu”, de ochii lumii, ca lașii și trădătorii?

Un Krasnoselski sau un așa-zis procuror general de la Tiraspol, ori un așa-zis ministru de externe sau de interne sau orice fel de miliționer sau alt funcționăraș al acestui regim ilegal trebuie reținut imediat, pus după gratii și tras la răspundere după toate legile Republicii Moldova, indiferent de faptul dacă el intră în aeroportul de la Chișinău cu scopul așa-ziselor „vizite de serviciu” sau „private”!

Pentru că acești indivizi comit crima încontinuu, zilnic, în orice oră și minut, de la 1991 încoace!

Știți de ce mă tem? Mă tem că după ce ucrainenii își vor elibera teritoriile ocupate de Rusia, voi, cei care guvernați „provizoriu” această palmă de pământ, veți continua să „soluționați problema transnistreană” tot pe „calea dialogului” cu acești criminali de la Tiraspol, Tighina și din toată zona ocupată, în tot felul de formate sterile, adică tot în interesul Moscovei!

Asta înseamnă, de fapt, „provizoratul” acțiunilor voastre în raport cu ocupanții ruși!

Or, noi trebuie să acționăm acum în raport cu regimul de ocupație de la Tiraspol așa cum acționează Kievul, dar nu „provizoriu” ca trădătorii de țară!

Altfel, de ce ați mai declarat „stare de urgență”? Ca să salvați regimul de la Tiraspol pentru a vă duce la bun sfârșit planul de federalizare pus la cale de Putin și Merkel?

Categorii:Fără categorie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: