Prima pagină > Fără categorie > Veronica Drăgălin și barem careva dintre marii corupți

Veronica Drăgălin și barem careva dintre marii corupți

O ascult azi pe șefa de la Anticorupție, Veronica Drăgălin, în conferința de presă prilejuită de împlinirea a șase luni de activitate a ei în această funcție.

Observ că, în afară de coafură, fata de la Anticorupție și-a modificat și felul de a-și expune public poziția, evoluând considerabil în acest sens: este mult mai hotărâtă și mai convingătoare în ceea ce spune din considerentul că a depășit tracul pe care îl avea în fața publicului acum câteva luni și se exprimă mult mai fluent în română! (În acest context, i-aș sugera totuși să nu preia obiceiul prost, supărător din mediul basarabean de utilizare greșită a pronumelui nehotărât „careva”: acesta este sinonim cu „cineva”, „vreunul”, „oricare” și se folosește doar în raport cu o ființă, cu o persoană. Putem spune „careva dintre ei”, „careva dintre cei prezenți”, „careva din această sală”, „careva dintre judecători, procurori, avocați etc.”, dar nu putem rosti „careva probleme”, „careva viziune”, „careva acte de corupție” etc.)

Dacă o va ține tot așa, poate măcar careva dintre marii corupți și careva dintre marii susținători ai acestora de la putere și din sistemul de justiție al Republicii Moldova vor fi trași la răspundere potrivit legii.

Poate barem careva dintre actualii guvernanți ar fi capabil să realizeze că lupta împotriva corupției nu trebuie înțeleasă și folosită ca o lozincă banală sau ca un mijloc banal de cucerire a puterii, ci ca pe un element firesc și definitoriu al unei societăți eminamente democratice.

1 februarie 2023

Categorii:Fără categorie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: