Despre mine

In constructie

  1. noiembrie 1, 2011 la 10:57 am

    salutari , cu regret am ajuns o persoana dizabila (gradul 1) si am o rugaminte pt pensia de invaliditate am nevoie de un stagiu de cotizare (..de munca), iar cum ziarul nu mai exista e posibil de facut ceva … mersi mare

    • noiembrie 1, 2011 la 1:33 pm

      Vezi ca acolo, la sediu mai exista contabila de la TARA, doamna Ioana Ciobanu–tel. 079774412. Ea ar putea sa iti dea un certificat.

  2. noiembrie 3, 2011 la 7:47 am

    Mulţumesc încă o dată și scuze pt indrazneala de a Vă scrie … cu bine.

  3. februarie 21, 2015 la 10:36 am

    Ziarul Ţara a publicat la 16.06.1995 IN MEMORIAM TUDOR STRIŞCĂ. După stil, presupun că este scris de regratatul Sergiu Cucuetu. Am inclus acest material în carte în memoria lui
    TUDOR STRIŞCĂ. Cine poate oferi detalii despre subiectul dat?
    Pe data de 13 iulie, o moarte tragică l-a răpit dintre noi pe Tudor Strişcă, membru al Sfatului F.P.C.D., preşedinte al secţiei F.P.C.D., Botanica.

    Cu adâncă durere, anunţăm plecarea la Domnul şi întoar-cerea întru Fiinţă a fratelui nostru Tudor Strişcă, a cărui viaţă pământească poate servi drept exemplu pentru fiecare dintre cei care, prin voinţa Celui de Sus, au venit pe lume în acest spaţiu românesc, aflat în bătaia sălbatică a crivăţului rusesc. Şi dacă unii au socotit acest dat drept o tragedie, Tudor Strişcă l-a con-siderat drept ceva firesc, lăsat de Dumnezeu întru întărirea în Duh şi Credinţă.
    Tudor Strişcă s-a născut în Satu Nou, Cimişlia, în 1953. Şcoala medie o absolveşte în satul natal şi, între anii 1972-1977, studiază la Facultatea de Geografie a Institutului Pedagogic din Tiraspol. Face doctorantura la Universitatea „M. Lomonosov” din Moscova şi susţine, în 1983, teza de doctorand cu tema „Geografia comerţului”, la acel moment – prima teză de acest gen din spaţiul sovietic. Din 1982 şi până în 1985, este lector superior la Catedra Geografie Economică a Universităţii de Stat din Moldova, iar între 1985 şi 1990 – lector superior la catedra omonimă a Institutului Pedagogic din Tiraspol.
    În Mişcarea de eliberare naţională se încadrează din 1989. A fost preşedinte al secţiei F.P.M. de la Institut şi unul dintre colegii de luptă ai lui Ilie Ilaşcu. Refugiat la Chişinău, în peri-oada 1990-1991, activează în calitate de şef al Direcţiei eco-nomice a Departamentului de Stat pentru Ecologie, iar în ultima perioadă a vieţii (1992-1995), este conferenţiar la Catedra Geografie şi Istorie a Economiei a Academiei de Studii Eco-nomice.
    Tudor Strişcă este autorul a peste 30 de lucrări ştiinţifice şi a numeroase materiale publicistice despre geografia comerţului şi relaţiile economice externe.
    A fost întotdeauna onest, dârz şi demn. Numai în faţa Domnului şi-a plecat fruntea şi inima. A luptat şi a crezut în victoria românismului. Acolo, în ceruri, Tudor Strişcă va fi mesagerul cauzei noastre, a celor pe care ne-a lăsat – alături de soţia Nina, feciorul şi fiica – îndureraţi de această prematură plecare.
    Fie-i veşnică amintirea.
    Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepţii!

    Frontul Popular Creştin Democrat,
    Colectivul Redacţiei „ŢARA”.
    Ziarul Ţara, 16.06.1995

  4. aprilie 18, 2020 la 9:46 pm

    Hristos a Inviat!
    Pace sufleteasca, sanatate si bucurie alaturi de familie si prieteni.

    • mai 22, 2020 la 10:08 am

      Adevărat a Înviat! Asemenea vă doresc! Doamne ajuta!

  5. Albu Ion
    aprilie 29, 2020 la 4:10 pm

    Domnule Secăreanu, am urmărit cu interes și plăcere comentariile d-stră pe Blog și pot spune că opinia mea este : Tot ceea ce afirmați este credibil iar eu consider că scrieți Adevărul adevărat! (știți că s-a scornit într-o vreme că ”adevărul este relativ, că există mai multe adevăruri, că fiecare poate avea adevărul său”etc. etc., de aceea am făcut pleonasmul !) Nu voi explica acum de ce zic asta, dar pot afirma că sunt de acord cu mai toate convingerile și analizel d.stră.Dacă îmi permiteți, am să citesc în continuare gândurile și analizele pe care le faceți în scris și vă doresc multă sănătate și puterea de a rămâne mereu o sursă importantă a memoriei colective!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: