Prima pagină > Fără categorie > Despre „ecologia” puterii sau de ce în Republica Moldova, ca întotdeauna, sunt încurajați să guverneze „măgarii, potlogarii, incompetenții și mincinoșii”

Despre „ecologia” puterii sau de ce în Republica Moldova, ca întotdeauna, sunt încurajați să guverneze „măgarii, potlogarii, incompetenții și mincinoșii”

Mi se dă o replică tăioasă după ce am redistribuit pe Fb o postare a unui coleg ziarist (Nicolae Federiuc) în care acesta se întreabă:

„De ce Occidentul susține în Moldova numai măgari, potlogari, incompetenți și mincinoși? De ce nu ajută niciodată oameni de treabă să ajungă la putere?”.

Răspunsul meu la replică a fost acesta:

M-am convins de acest lucru (că în Republica Moldova, ca întotdeauna, sunt încurajați să guverneze „măgarii, potlogarii, incompetenții și mincinoșii”) fără ca să citesc cele scrise în postarea colegului ziarist.

Personal, în această clipă, mă lupt, prin instantele de judecată ale Republicii Moldova, cu o instituție din cadrul Guvernului Gavrilita (Agenția „Apele Moldovei” din subordinea Ministerului Mediului) care destituie din funcție functionarii publici cu licența de studii în România, reprezentantul acesteia (Agenția „Apele Moldovei”!) afirmând în ședința de judecată că instituția respectivă „nu recunoaste diplomele din România”!

Vă imaginați așa ceva?

Potrivit Agenției „Apele Moldovei”, care reprezintă Guvernul Republicii Moldova, persoanele cu licența de „biolog” obținută la universitățile din România nu pot activa ca „ecolog” în Republica Moldova!

Și asta în situația în care, în România, orice „biolog” poate exercita și funcția de „ecolog”, lucru confirmat printr-un ordin al Ministerului Educației de la București, iar diplomele eliberate de instituțiile de învățământ din România sunt recunoscute pe teritoriul Republicii Moldova printr-un Acord semnat de cele două state (ultimul acord de acest fel a fost semnat din partea Republicii Moldova, cu mare tam-tam, chiar de președinta Maia Sandu în toamna anului trecut!).

Mă întreb și eu: unde s-a mai vazut una ca asta?

Cu atât mai mult cu cât peste câteva săptămâni de zile actualul Guvern Gavriliță va împlini un an de la instalare, iar la „Apele Moldovei” actionează aceeași mafie din toate guvernările, agreată și tolerată, iată, și de actualul ministru al Mediului, care deține tot o licență de studii eliberată de o instituție de învățământ din România.

Categorii:Fără categorie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: