Prima pagină > Fără categorie > ȚARA lui Petrică Bogatu

ȚARA lui Petrică Bogatu

De câteva ore de când am aflat vestea devastatoare despre moartea lui Petru Bogatu nu pot să mă adun pentru a-mi exprima imensa durere din suflet.

Acum două zile Petrică era activ pe Fb, îmi exprimam, printr-un like, susținerea pentru o replică usturătoare a dânsului dată lui CTP (Cristian Tudor Popescu).

Nervul și precizia frazelor cu care Petrică dezgolea „extravaganța vampirică” și „fanatismul anticreștin” manifestate de exponenții neomarxismului în abordarea urmărilor pandemiei de coronavirus nu m-au lăsat să înțeleg că fostul nostru coleg de la ziarul ȚARA se află în grea suferință pe patul de spital.

Așa a fost Petrică de când ne-am cunoscut: modest și smerit, dar ferm și necruțător cu vânzătorii de neam, ateii și „idioții utili”!

Acesta a fost motivul de bază pentru care sistemul nu l-a suferit!

Anume din acest considerent, în 1994, sistemul, revigorat odată cu venirea la putere a agrarienilor lui Lucinschi și Diacov, l-au eliminat de la microfonul Televiziunii Naționale, unde muncea din timpul regimului sovietic! Nici chiar stăpânii bolșevici de atunci nu se încumetaseră a-i interzice verbul și prezența sa, seară de seară, la micul ecran.

Dar poate acest gest grobian al sistemului a grăbit apropierea lui Petrică de inimoasa și luptătoarea echipă a ziarului nostru de suflet românesc ȚARA, acolo unde munceam și eu după ce eram înlăturat, în primăvara aceluiași an 1994, de la alt microfon, cel al postului național de radio.

Toți înlăturații se adunau la ȚARA!

Nu-mi ajung, în această clipă, puterile ca să-i strig, acolo-n cer, pe Virgil Bohanțov, pe Nelu și Stela Butnaru, pe Vicu Tomencu, pe Oleg Galițev, pe Sergiu Cucuietu, pe Petrică Poiată, frații mei de la ȚARA și de la Front, ca să-i anunț că-n drum înspre ei a plecat și Petrică Bogatu!

Să-i deschidă larg ușile, că vine nerăbdător și dornic să-i vadă cu toți îngerii după el.

Să-i rog să-i spună lui Petrică, când ajunge la ei, să mă ierte!

Că nu am reușit a ne întâlni în ultimul timp pentru a ne ierta pentru cuvintele grele pe care ni le-am aruncat din cauza bandiților politici din ultimii ani care au pus stăpânire pe Basarabia și pe toată România!

Iar dacă vor insista cu tot dinadinsul să afle de la Petrică dacă ȚARA NOASTRĂ ROMÂNIA este tot așa, cu hotar la Prut, să nu-l mai întrebe că-l vor amărî și mai mult!

ȚARA asta încă este cu hotar la Prut!

ȚARA asta este cu coronavirus la Prut!

Lumină lină, Petrică, spre frații noștri născuți în cer!

Bunul Dumnezeu să te ierte și să te aibă în ceata celor drepți!

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu